Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020-01-14

KPK peshon raportet kontradiktore të DSIK-së për gjyqtarin Sandër Simoni

Kryetari i Gjykatës së Posaçme për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, Sandër Simoni kundërshtoi gjatë seancës dëgjimore dyshimet se kishte lidhje me sekserë dhe kontakte të papërshtatshme me kandidatin për kryebashkiak të Shkodrës, Valdrin Pjetri, të cilit ju mohua mandati për shkak të dënimit për drogë në Itali.

Më shumë

img

Nga: RADIO TELEVIZIONI SHQIPTAR, datë: 2020-01-14

Gjykata Kushtetuese dhe kompetencat e presidentit, Kuvendi i Shqipërisë merr përgjigje nga Komisioni i Venecias

Kuvendi i Shqipërisë ka marrë një përgjigje nga Komisioni i Venecias, lidhur me Gjykatën Kushtetuese.

Më shumë

img

Nga: RADIO TELEVIZIONI SHQIPTAR, datë: 2020-01-14

Kryetari i Gjykatës kundër Korrupsionit, Sandër Simoni para vettingut

Sandër Simoni, kryetar i Gjykatës së Posaçme për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar doli sot para vettingut

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020-01-13

KPK hodhi poshtë raportin e DSIK-së për prokuroren Doloreza Musabelliu

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi konfirmimin në detyrë të prokurores Doloreza Musabelliu, njëkohësisht kandidate për SPAK, ndërsa rrëzoi si të pavërtetë një raport të DSIK në të cilin Musabelliu cilësohej e papërshtatshme.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020-01-10

KPK riçel hetimin për gjyqtaren Alkelina Gazidedja

Një ditë pas seancës dëgjimore ku u konstatuan probleme me pasurinë dhe profesionalizmin, KPK vendosi të riçelë hetimet për gjyqtaren e Gjykatës Administrative të Apelit.

Më shumë

img

Nga: RADIO TELEVIZIONI SHQIPTAR, datë: 2019-12-27

Akuzat për prokurorët e SPAK-ut, reagon KLP: Janë njerëzit më të kontrolluar dhe të testuar në Shqipëri!

Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka reaguar pas akuzave të PD-së për disa prej prokurorëve të SPAK-ut.

Më shumë